Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έκανε λόγο στη Βουλή για έναν έντιμο προϋπολογισμό που δεν στηρίζεται σε αυταπάτες και τηρεί όσα υποσχέθηκε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία.

«Ό,τι υποσχεθήκαμε, το πράξαμε έως τελευταίας κεραίας» είπε ο κ. Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη, και της κοινωνίας, και των αγορών. Με τον νέο Προϋπολογισμό, μπορούμε να διατηρούμε μια βιώσιμη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη για όλους, σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, γιατί η κυβέρνηση δεν ζητά από τώρα τη μείωση των πλεονασμάτων, αφού έχει κερδίσει την αξιοπιστία, όπως επίσης και στην προτροπή του «να μην επιστρέψουμε στην προ του 2009 εποχή, που κλείνανε οι προϋπολογισμοί με αυθαίρετους αριθμούς», ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι τα σημερινά αρνητικά επιτόκια «είναι μετρήσιμα».

Εμείς, είπε, δεν είμαστε της αφηρημένης οικονομίας. Φτιάξαμε τους αριθμούς. Και αυτός που μετρά περισσότερο, είναι ο δείκτης εμπιστοσύνης που είναι ο μεγαλύτερος της δεκαετίας. Σημείωσε πάντως και τη δική του ανησυχία «να μην επιστρέψουμε σε καθεστώς αμετροέπειας». Τέλος, είπε ότι θα βρεθούμε ξανά σε αυτά τα έδρανα, σε έναν χρόνο, για να αξιολογήσουμε εάν θα έχουμε τηρήσει όσα προβλέπει ο Προϋπολογισμός.-