Στις Βρυξέλλες συναντώνται αργά το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με αντικείμενο την ανεργία των νέων, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και αποφάσεις για την τραπεζική ενοποίηση σε περίπτωση που δεν καταλήξουν κάπου οι υπουργοί Οικονομικών.

Η σημερινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες είναι έκτακτη, καθώς οι υπουργοί δεν κατάφεραν στο Ecofin της περασμένης εβδομάδας που διήρκησε 19 ώρες να συμφωνήσουν για το πώς θα σταματήσουν να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι από το κόστος διάσωσης των τραπεζών.

Μεγάλο αγκάθι στις συνομιλίες φυσικά παραμένει το αν θα επιβαρύνονται οι επενδυτές, αλλά και οι καταθέτες σε περίπτωση κατάρρευσης μίας τράπεζας.

Πάντως, νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιόφωνο, χαμήλωσε το δείκτη των προσδοκιών λέγοντας ότι μία συμφωνία δεν είναι ούτε εύκολη ούτε βέβαιη.