Στα 1,7 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα του Ομίλου Eurobank το 2012. Συνολικά το αποτέλεσμα του Ομίλου το 2012 διαμορφώθηκε σε ζημίες 1,45 δισ. ευρώ, λόγω προβλέψεων έναντι πιστωτικών κινδύνων 1,65 δισ. ευρώ.

Το καθαρό έσοδο τόκων ανήλθε σε 1,46 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 25,7% σε ετήσια βάση. Οι χορηγήσεις διαμορφώθηκαν σε 47,8 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις ανήλθαν σε 30,7 δισ. ευρώ. Ο pro-forma δείκτης βασικών κυρίων κεφαλαίων της Eurobank μετά την ανακεφαλαιοποίηση ανέρχεται στο 10,8%.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα 2012 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος δήλωσε πως η θωράκιση της ελληνικής οικονομίας περνά από την «επίπονη» διαδικασία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την προσήλωση στην δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και από την υιοθέτηση μέτρων που θα τονώσουν την ανάπτυξη. Σημείωσε δε πως ο ρόλος του τραπεζικού τομέα και η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής του αποτελούν κρίσιμη παράμετρο στην προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας και ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επανεκκίνηση της που δεν πρέπει μείνει αναξιοποίητο.

«Η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2012, τα οποία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου και την έναρξη ενός νέου. Η Eurobank εισέρχεται σ’ αυτήν τη νέα φάση, εισφέροντας στο νέο σχήμα, ένα προικισμένο με ικανότητες και εμπειρία ανθρώπινο δυναμικό και ένα σύγχρονο πλαίσιο και σύστημα λειτουργίας, που μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πρωτοφανείς προκλήσεις και τις ανάγκες της νέας εποχής. Η ένωση των δυνάμεων της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια στήριξης της οικονομίας και της χώρας ευρύτερα», είπε ο κ. Νανόπουλος.