ΕΝΦΙΑ 2019: Διπλή έκπτωση για ιδιοκτήτες ακινήτων, ποιοι την δικαιούνται

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:27
11/06/2019
ΕΝΦΙΑ 2019: Διπλή έκπτωση για ιδιοκτήτες ακινήτων, ποιοι την δικαιούνται
6
loading

Διπλό όφελος θα έχουν φέτος οι φορολογούμενοι που διαθέτουν μικρή ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 60.000 ευρώ και παράλληλα έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν φέτος θα είναι αρχικά μειωμένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι και πάνω στο μειωμένο ποσό θα υπολογιστεί και η έκπτωση 50% λόγω μικρού εισοδήματος. Έτσι για παράδειγμα ένας φορολογούμενος χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ που διαθέτει ένα ακίνητο αξίας 60.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 30% σε σχέση με το 2018, ποσό το οποίο στη συνέχεια θα μειωθεί επιπλέον κατά 50% λόγω πενιχρού εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στον φορολογούμενο, τον ή τη σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

 1.  Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
 2. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο (και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο (τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με δύο εξαρτώμενα τέκνα και
 3. Ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Τρελός του χωριού

  Το ότι καλώς ή κακώς υπάρχουν αρκετοί που δηλώνουν 6-7 χιλιάρικα το χρόνο κι έχουν και κανά 10ρικάκι τουλάχιστον \"μαύρο\" το έχει συνυπολογίσει η \"ρύθμιση\";
  Τι κάθομαι και ψάχνω ο τρελός;

 2. avatar Mix Arxontas

  Καλό μεσημέρι φίλε μου είναι το ίδιο οι εξόριστοι με τα σπασμένα από τη φάλαγγα βαστούνε μαγγουρα για να περπατήσουν ?σαν και εμένα ? Με βάζεις με της μούρες της αστικής τάξης με οποία μάσκα και να φορουνε γιατί αυτοί παρουσιάζονται μια δεξιοί μια κεντροοι μια κεντροδεξιοι μια κεντροαριστεροί μια φασιστες βλέπε Ουκρανία κλπ την αλητεία της αστικής τάξης που όταν δεν μπορούν να κυβερνήσουν έχουν τους φασιστες της ναζιστικης φασιστικής εγκληματική συμμορία της ΧΑ με το πρόσωπο το δικό μου ?μονο τα σπασμένα μου πόδια από την φάλαγγα και τώρα βαστώ μαγγουρα ο εξόριστος είμαστε το ίδιο πως δεν είμαστε το ίδιο φενετε το αίμα στους τοίχους της καισαριανης της οσιας ξένης του Διστόμου και σε όλη τη χώρα οι τοίχοι τα ρέματα τα βουνά τρέχει το αίμα των κομμουνιστών

 3. avatar Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα

  Παραμύθια της Χαλιμάς! Η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ χωρίς αντικατάσταση από άλλο φόρο κατοχής. Είναι άδικο να φορολογείται η κατοχή ακινήτων. Φορολογία μόνο στο εισόδημα που προκύπτει από αυτά τα ακίνητα.

 4. avatar Ρεαλιστης’

  Η μόνη λύση είναι να βγούμε στους δρόμους όλοι. Αυτο το κόμμα θα το ακούσουν ολοι. Αποχή όλοι από τις εργασιες τους. Όλοι ομως. Μετα θα σου πω πως θ ακουσουν.

 5. avatar Mix Arxontas

  Καλήδρα.σσς φίλοι και φίλες πιστεύετε αυτά που ρνρ αυτοί οι δύο απατεώνες πείτε μου ποιος από όλους αυτούς που κυβέρνησαν δεν είπαν ψέματα όλοι τους ο ένας λεφτά υπάρχουν ο άλλος θα τα ξεσκίσουν τα μνημόνια με ένα νόμο τώρα τού δοσίλογου προθυπουργου ο γιος η μόνη λύση σήμερα ψήφο στους τίμιους που ποτέ δεν είπαν ψέματα πάντοτε αλήθεια το ΚΚΕ για να είναι δίπλα μας σε όλες τις δυσκολίες και τους αγώνες να σταματά το κόψιμο από την ΔΕΗ το ρεύμα το νερό που για 200 ευρώ πηγαίνουν να μας κάνουν πληστιριασμους εμπρός λοιπόν ΚΚΕ τη μόνη πολιτική δύναμη που θα είναι πάντα δίπλα μας

  1. avatar tboni2

   Άσε φίλε κι αυτοί πουλημένοι είναι. Εξυπηρετούν το σύστημα. Και γι αυτό τους έχουν εκεί στο 5% όπως και με την χρυσή αυγή απλά για να νομίζει ο κόσμος ότι ψηφίζοντας τους ψηφίζει κάτι διαφορετικό και φυσικά να ξεσπάει ο θυμός του ψηφοφόρου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει