Η Deutsche Bank και η Commerzbank τερμάτισαν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους, χωρίς να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο τράπεζες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, η ανακοίνωση των δύο τραπεζών, που επικαλέστηκαν κινδύνους στην εφαρμογή της συμφωνίας, το κόστος αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακές απαιτήσεις, έγινε κατά την έκτη εβδομάδα συνομιλιών για τη συγχώνευση των δύο γερμανικών τραπεζών.

 

Τον Φεβρουάριο του 2019 ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς  είχε δηλώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες αναφορικά με το μέλλον τους και είχε χαρακτηρίσει «εικασίες» τα δημοσιεύματα για συγχώνευση της Deutsche Bank και της Commerzbank. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Γερμανία θα ήθελε η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της να προχωρήσει πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Ο Σολτς, ωστόσο, δήλωσε τότε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ποια σχέση έχουν οι εκλογές με τον τραπεζικό κλάδο και ότι πρόκειται για εικασίες τις οποίες δεν μπορεί να καταλάβει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τον Μάρτιο του 2019 η συμφωνία ανάμεσα στις δυο τράπεζες θα συνιστούσε μια βραχυπρόθεσμη απάντηση σε ένα πολιτικά δύσκολο ζήτημα, τι πρέπει να γίνει για έναν προβληματικό και συστημικά σημαντικό οργανισμό.