Τέσσερις νέους συμβούλους ετοιμάζεται να προσλάβει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόκειται για τους κ. Ματιέ Πιγκάς, κορυφαίο τραπεζίτη του ομίλου Lazard, Ντανιέλ Κοέν, οικονομολόγο του ίδιου ομίλου, Ζακ Αταλί, οικονομολόγο και επί χρόνια σύμβουλο του Φρανσουά Μιτεράν, και Μποντουάν Προ, διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας BNP (Banque Nationale de Paris), που ανέλαβε και τη διοργάνωση του roadshow του κ. Παπακωνσταντίνου στο Παρίσι.

Μάλιστα, η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” αναφέρει ότι με τους κυρίους Αταλί και Προ συναντήθηκε στο Παρίσι και ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέοι σύμβουλοι θα δραστηριοποιηθούν “στην επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και ιδιαίτερα στον τομέα τραπεζών και μεταφορών”.

Όπως είχε γράψει το euro2day, το ΔΝΤ θεωρεί πιθανή την πώληση μεγάλου ποσοστού συμμετοχής της κυβέρνησης σε τράπεζες και το θέμα θα συζητηθεί τον Οκτώβριο, όταν θα είναι έτοιμες οι ανάλογες μελέτες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε τον όμιλο Lazard ως οικονομικό σύμβουλο. Ο όμιλος -που ειδικεύεται στην αναδιάρθρωση του χρέους μιας χώρας- έχει ήδη βοηθήσει την Αργεντινή, τη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ακτή Ελεφαντοστού στο θέμα αυτό. Στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε και στη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού ποσοστού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: euro2day.gr