Οικονομολόγοι, λογιστές και φοροτεχνικοί μπορούν πλέον να κάνουν αναγγελία έναρξης επαγγέλματος στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διοικητικές διαδικασίες αναγγελίας έναρξης άσκησης του επαγγέλματος του οικονομολογικού επαγγέλματος (εγγραφή μέλους στο μητρώο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) και η αναγγελίας έναρξης άσκησης του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού Α΄ ή Β΄ ή Γ΄ ή Δ΄ Τάξης μπορούν να διεκπεραιώνονται πλέον και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης.

Το μόνο που απαιτείται είναι να συμπληρωθούν ειδικά έντυπα αίτησης στα οποία περιλαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η αναγγελία μέσω ΚΕΠ αφορά μόνο στην διαδικασία χορήγησης επαγγελματικής ταυτότητας για την άσκηση οικονομολογικού επαγγέλματος και του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού για εγκατάσταση παροχών υπηρεσιών, ενώ όλες οι άλλες από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες πρέπει να διεκπεραιώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.