Για αιφνιδιαστικές εξαγγελίες αναδιοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγω η Πανελληνιά Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ -ΔΟΥ) σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι εκπρόσωποι των εφοριακών στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν πως σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για την χώρα όσο και για την αποτελεσματική λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας αιφνιδιαστικά και χωρίς απολύτως κανένα διάλογο προχώρησε σε εξαγγελίες για αναδιοργάνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Σε μια περίοδο όπου οι συνθήκες και η αναγκαιότητα επιβάλουν τον διάλογο και την σύνεση δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σημαντικό θέμα να αντιμετωπίζεται με έναν τρόπο πρόχειρο και ευκαιριακό.

Σε μια περίοδο όπου η αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής είναι το κυρίαρχο διακύβευμα αλλά και καθολική απαίτηση της κοινωνίας δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα να αντιμετωπίζεται με πειραματισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΕ – ΔΟΥ υποστηρίζει πως η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών είναι επιβεβλημένη και αναγκαία και θα πρέπει να προκύψει μέσα από διαδικασίες διαλόγου αλλά και από τεκμηριωμένες προτάσεις.

Σημειώνεται δε πως η ΠΟΕ-ΔΟΥ είναι έτοιμη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την ουσιαστική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών όσο και για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.