Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Η διαβούλευση θα διαρκέσει για 10ημέρες.

Σημειώνεται πως το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων είναι ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για τον προγραμματισμό, τη διαδικασία προκήρυξης, ανάθεσης, σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων προμήθειας αγαθών, παροχής υπηρεσιών και εκτέλεσης έργων με τη χρήση και εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το ΕΣΗΔΗΣ έχει στόχο τη μείωση του διοικητικού κόστους, τον αυστηρότερο δημοσιονομικό έλεγχο, την μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών, την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, την αύξηση του ανταγωνισμού και την διαφάνεια.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης το σύνολο των απόψεων που θα συγκεντρωθούν, πρόκειται να αξιολογηθούν από την εξειδικευμένη ομάδα που έχει επεξεργαστεί το νομοθετικό πλαίσιο και θα αποτελέσουν τη βάση για την τελική αποτύπωσή του.