Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσα στον Ιανουάριο

Οι προθεσμίες που λήγουν για την πληρωμή φόρων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
6:24
07/01/2019
Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσα στον Ιανουάριο
3
loading

Γεμάτος με υποχρεώσεις και προθεσμίες που λήγουν είναι ο Ιανουάριος για τους φορολογούμενους. Όσοι δεν πρόλαβαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στο 2018, έχουν προθεσμία να το πράξουν μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Η ίδια διορία ισχύει και για όσους θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους στην Εφορία για να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία του Ιανουαρίου είναι η 15η Ιανουαρίου αφού μέχρι τότε θα πρέπει:

-  Τα νοικοκυριά που έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης να υποβάλλουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος. Αν καθυστερήσουν, δεν χάνουν το δικαίωμα στο επίδομα,   εφόσον βεβαίως πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Απλώς, αντί να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

- Επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό στο σύστημα Taxisnet.  Η μη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού οδηγεί σε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ενώ το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται και σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης διόρθωσης σε περίπτωση απενεργοποίησης επαγγελματικού λογαριασμού. Στην εκπρόθεσμη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Επίσης στις 18 Ιανουαρίου, συμπληρώνεται το 6μηνο περιθώριο που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για να υποβάλουν τη σχετική δήλωση στους δήμους και να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.  Όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ επειδή η συγκεκριμένη προθεσμία δεν έχει  γίνει ιδιαίτερα γνωστή οι ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να δοθεί νέα εξάμηνη παράταση προκειμένου να αποφευχθούν οι επιβαρύνσεις των ιδιοκτητών, ειδικά στην περιφέρεια.

Στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πέμπτης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ του 2018 ενώ την ίδια ημέρα οι φορολογούμενοι που έχουν εντάξει τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση θα πρέπει να εξοφλήσουν τη δόση της ρύθμισης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Γιωτόπουλος!

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 120,000ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΣΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΩΡΕΑΝ.. ΣΠΙΤΙΑ-ΔΕΗ-ΟΤΑ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ Κ.Τ.Λ. ΕΒΡΙΖΕ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΠΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ.. ΚΑΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΥΞΗΣΕ..ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΡΕ,,, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ..

  2. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

  3. avatar Κατα τα άλλα

    Μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας , θα πάρουν αύξηση , όπως λέτε σε άλλο άρθρο σας για τον κατώτατο μισθό !... Και όλα αυτά τα επιδόματα με ποιανών χρήματα δίδονται ; Ένα σου δίνουν , 10 σου παίρνουν....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει