Υπέρ της χορήγησης «μικροπιστώσεων» σε επιχειρήσεις των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενδεχομένως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να περιοριστεί η ανεργία των νέων, τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία, ο Σουλτς έκανε ειδική αναφορά στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα και στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως υπάρχουν εκατοντάδες προγράμματα, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να προσληφθούν νέοι με καλή κατάρτιση, αλλά δεν δίδονται τα απαραίτητα δάνεια.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν απαιτείται μεγάλη προετοιμασία, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν δυνατότητες να κάνει κανείς κάτι άμεσα για να δοθεί και πάλι ελπίδα».

Εξέφρασε, τέλος, την ανησυχία του για το γεγονός ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου η ανεργία των νέων βρίσκεται ακόμη και πάνω από το 50% και αναγνώρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα φορτία που βαρύνουν την ηγεσία της Ευρώπης.