Ένας στους πέντε φορολογουμένους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση

Η διαδικασία της εκκαθάρισης ολοκληρώνεται


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:38
31/08/2012
Ένας στους πέντε φορολογουμένους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση
3
loading

Το 18% των φορολογουμένων, που έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα μέχρι και τον Ιούλιο, δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρη.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ είπε πως «οι πρώτες δόσεις πάνε καλά. Δηλαδή και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχε λίγα ληξιπρόθεσμα σε σχέση με το ιστορικό μέσο όρο. Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων δόσεων ανέρχεται στο 18%».

Μέχρι και τον Ιούλιο τα χρεωστικά σημειώματα που είχαν αποσταλεί ανέρχονταν σε 2.562.135, το 18% των οποίων ανέρχεται σε 461.184 φορολογουμένους, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τις εισφορές που καταλογίστηκαν.

Αναφορικά με τις δόσεις πληρωμής του φόρου, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η πληρωμή έρχεται πάντα σε τρεις δόσεις και τώρα σε δύο σε όσα εκκαθαριστικά έχουν φύγει, αλλά οι δόσεις αυτόματα έχουν μετατραπεί σε επτά.

Η διαδικασία της εκκαθάρισης ολοκληρώνεται, καθώς απομένουν περίπου 600.000 δηλώσεις, ακόμη, ενώ προανήγγειλε από το Σεπτέμβριο διασταυρώσεις στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar λουκετα παντου

  μονο ενας στους πεντε .μπραβο . λεφτα υπαρχουν ακομα . εγω δεν θα μπορεσω

 2. avatar Bill Aspiotis

  ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΉΞΕΡΑ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΠΡΟΟΥΟΥΝ ΑΥΤΆ ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΤΗ ΣΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΌΛΟΓΗ ΕΊΝΑΙ .ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΝ ΌΤΙ ΌΤΑΝ ΚΟΒΟΙΣ ΜΙΣΘΟΎΣ ΚΑΙ ΑΥΞΆΝΗΣ ΦΌΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΕ ΝΑ ΠΆΡΕΙΣ ΤΊΠΟΤΑ .ΈΝΑ ΠΑΙΔΊ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΝΑ ΡΏΤΑΓΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΈΛΕΓΕ .ΑΡΕ ΣΟΥΠΕΡΣΑΜΑΡΑ ΠΆΛΛΗ ΜΑΣ ΈΣΩΣΕΣ ....ΌΛΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΙΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ ΥΣΟΙΧΗ ......

 3. avatar laros

  Να δεις παρακατω τι εχει να γινει ...
  Αυξανομενοι οι αριθμοι αυτων που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρωσουν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει