Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης συνάντησε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία της ΑΗΙ (American Hellenic Institute, Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Nick Larigakis, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Φλαμπουράρη.

Όπως τονίζεται, «στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στα πλεονάσματα που προβλέπονται και επιβεβαιώνονται από τους διεθνείς οργανισμούς, τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, στοιχεία που οδηγούν σε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που ταλαιπώρησαν τους πολίτες και τη χώρα.

Είναι λοιπόν σίγουρο ότι ανοίγονται επενδυτικές δυνατότητες για τη χώρα μας και ο υπουργός κάλεσε την ελληνοαμερικανική ομογένεια να τις αξιοποιήσουν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν «στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αποκατάσταση των σχέσεων με τα Σκόπια, μέσω της επίλυσης του ονοματολογικού και της απάληψης του αλυτρωτισμού, που είναι οι γνωστές κόκκινες γραμμές της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό και αποτελούν προΰπόθεση για οποιαδήποτε λύση».

Τέλος, συζητήθηκε «το ζήτημα της προκλητικής στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, σε ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου, και ζητήθηκε η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ομογένειας να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις στα κέντρα αποφάσεων στις ΗΠΑ».