Στις επικείμενες εμπορικές συζητήσεις με την Κίνα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, λέγοντας ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος». Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι θα έχουν πολυαναμενόμενες εμπορικές συνομιλίες στην ασιατική χώρα, την Πέμπτη (03/05) και την Παρασκευή (04/05).

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα στο δίκτυο Fox Business Network, ο Μνούτσιν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους Κινέζους ομολόγους τους σκοπεύουν να εγείρουν τα θέματα των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, της κοινής τεχνολογίας και των κοινοπραξιών.

«Προσβλέπουμε σε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση για το εμπόριο, για τα θέματα της εμπορικής ανισορροπίας», τόνισε ο Μνούτσιν, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση για τις ανησυχίες για πιθανά αντίποινα από την Κίνα, ο Μνούτσιν δήλωσε: «Δεν είναι δική μου ανησυχία», προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είναι εστιασμένος στο «ελεύθερο, θεμιτό και αμοιβαίο εμπόριο».

Στο ταξίδι του, ο Μνούτσιν θα συνοδεύεται από τον Αμερικανό εκπρόσωπο για θέματα εμπορίου, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, και τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου.