Σε ρύθμιση χρεών, οφειλετών που χρησιμοποιούν τις επισκευαστικές ζώνες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς σε Δραπετσώνα και Πέραμα, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Οι δόσεις διακανονισμού καθορίζονται αναλόγως του οφειλόμενου ποσού από 12 έως 60, με μόνη προϋπόθεση την καταβολή προκαταβολής 10% της συνολικής διακανονιζόμενης οφειλής.

Το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού ενέκρινε επίσης το αποτέλεσμα διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση Ζημιών στη Μικρή Πλωτή Δεξαμενή του Ο.Λ.Π. στο Πέραμα» προϋπολογισμού 1.033.200 Ευρώ, καθώς και της άμεσης επισκευής της Μεγάλης Πλωτής Δεξαμενής στην ίδια περιοχή, προϋπολογισμού 230.625 Ευρώ.

Ο αριθμός των πλοίων τα οποία δεξαμενίσθηκαν στις δεξαμενές του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατά το 2011 μειώθηκαν σε 112 πλοία έναντι 154 του 2010, ενώ τα έσοδα από δεξαμενισμούς μειώθηκαν κατά 45,82%.

«Η φθίνουσα πορεία της Ζώνης, σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί στην Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Η Κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες του χώρου και τα Συνδικάτα οφείλουν να βρουν άμεσες συμβιβαστικές λύσεις ανάκαμψης» δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης.