Στόχος είναι να διατηρηθούν τα περσινά επίπεδα στην επισκεψιμότητα των τουριστών, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, ο οποίος, ωστόσο, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνάντησης με τον υφυπουργό Τουρισμού της Σερβίας, Γκόραν Πέκοβιτς, αναγνώρισε ότι υπάρχουν αρνητικές ενδείξεις στις προβλέψεις για άφιξη τουριστών από τη βόρεια Ευρώπη.

Στη συνάντηση που είχαν στο Βελιγράδι, οι κ. κ. Γερουλάνος και Πέκοβιτς εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας για κοινή έξοδο σε τουριστικές αγορές τρίτων χωρών.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού βρίσκεται στη σερβική πρωτεύουσα, όπου συμμετέχει στη 12η υπουργική Σύνοδο χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα τη βία, τη διαφθορά και το ντόπινγκ στον αθλητισμό.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να υπάρξει εντατική συνεργασία για την από κοινού προώθηση του θρησκευτικού και του αθλητικού τουρισμού.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η Σερβία αποτελεί νέα αγορά για τα ελληνικά τουριστικά προϊόντα και χάρη στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών όλο και περισσότεροι Σέρβοι επιλέγουν την Ελλάδα για τις θερινές διακοπές τους.

Γενικότερα για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να διατηρηθούν τα περσινά επίπεδα στην επισκεψιμότητα.

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν αρνητικές ενδείξεις στις προβλέψεις για άφιξη τουριστών από τη βόρεια Ευρώπη. «Έχουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στη Γερμανία και τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, οι πολίτες των οποίων επιδεικνύουν επιφυλακτικότητα στο να κάνουν κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα. Η επιφύλαξη αυτή προέρχεται και από τις εικόνες που βγαίνουν προς τα έξω από τη χώρα μας, αλλά και από την ένταση, η οποία είχε δημιουργηθεί κυρίως μέσα στα μίντια και από τις δύο μεριές ενάντια στην κάθε χώρα» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Πρόσθεσε δε ότι οι προσπάθειες του υπουργείου του επικεντρώνονται στο να ανατραπεί το κλίμα αυτό. «Καταλαβαίνω απολύτως τις εντάσεις και γιατί δημιουργούνται, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε αυτές τις εντάσεις να ‘πληγώνουν’ και δεύτερη φορά την ελληνική οικονομία. Πρέπει να δουλέψουμε για να κατεβούν οι τόνοι και να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός που καλοδέχεται τον κάθε επισκέπτη» κατέληξε στη δήλωσή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Γερουλάνος.