Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο προέβη σε επισκόπηση των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο 2013 – 2014, προαναγγέλοντας περικοπές δαπανών ύψους 6,2 δισ. ευρώ.

Όπως είπε, η επισκόπηση των δημοσίων δαπανών θα οδηγήσει σε μία σειρά προτάσεων με στόχο τη μείωση των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης κατά τουλάχιστον, 1,5% του ΑΕΠ για κάθε ένα από τα έτη 2013 και 2014.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνεργασία με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών έχουν ήδη ξεκινήσει την αξιολόγηση αυτή η οποία αποτελεί ουσιαστικά, το πρώτο βήμα προετοιμασίας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 και η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου.

Ο κ. Σαχινίδης προανήγγειλε πως θα καταρτιστούν προτάσεις για τον περαιτέρω εξορθολογισμό της δαπάνης μέχρι το 2016. Όπως είπε η αξιολόγηση αυτή αποτελεί περαιτέρω βελτίωση του θεσμικού πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης, προετοιμασίας και εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.