Να επανεξετάσει την πολιτική της στην Ελλάδα, ώστε να συμπεριλάβει και τη διάσταση της προώθησης των επενδύσεων και του εκσυγχρονισμού, ζητά από την τρόικα, η Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB).

«Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη και ταυτόχρονα αποδεικνύει την αποτυχία της διαχείρισης της κρίσης υπό την ηγεσία της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κλάους Ματέκι, μέλος του Προεδρείου της DGB.

Ο κ. Ματέκι υποστηρίζει ότι «μολονότι, τα “όργια” λιτότητας προκαλούν βαθιά κοινωνική αναστάτωση, η τρόικα, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για το νέο πακέτο βοήθειας, απαιτεί ακόμα πιο δραστικές περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών καθώς και απολύσεις για 150.000 δημόσιους υπαλλήλους».

Επισημαίνει ακόμη, ότι «η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα» συνιστά «μετωπική επίθεση ενάντια στην αυτονομία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην ίδια τη Γερμανία».

Ο κ. Ματέκι τονίζει τέλος ότι «οι πρόσθετες περικοπές είναι απαράδεκτες και για τη χώρα και τους ανθρώπους»

«Η Ελλάδα» αναφέρει, «χρειάζεται ένα Σχέδιο Μάρσαλ – μια διευρυμένη πρωτοβουλία προώθησης επενδύσεων και σχεδίων εκσυγχρονισμού. Μόνον έτσι θα μπορέσει αυτή η χώρα να βγει από την κρίση και δεν θα ταπεινώνεται πλέον στις Συναντήσεις Κορυφής για την κρίση. Πρόκειται για μια χώρα της Ευρώπης με μεγάλο πολιτισμό και δεν αξίζει στους Έλληνες τέτοια μεταχείριση. Κυρίως η Γερμανία θα έπρεπε να έχει επίγνωση της ιδιαίτερης ευθύνης που φέρει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.