Πώς θα επηρεαστούν οι τιμές των ακινήτων από το «κούρεμα» του χρέους

Τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία θα οδηγηθούν σε πώληση των ακινήτων τους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:41
04/02/2012
Πώς θα επηρεαστούν οι τιμές των ακινήτων από το «κούρεμα» του χρέους
loading

Επικρατεί πυρετός διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών για τους όρους του κουρέματος, την ίδια ώρα που παράγοντες της αγοράς ακινήτων εκτιμούν πως οι λεπτομέρειες των αποφάσεων για το PSΙ θα κρίνουν πολλά για το μέλλον του real estate στη χώρα μας.

Οι ζημιές, που θα υποστούν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες από το κούρεμα, θα οδηγήσουν τα συγκεκριμένα ιδρύματα να πουλήσουν ακίνητά τους για να καλύψουν τις όποιες απώλειες.

Έτσι, θα αυξηθεί σημαντικά η προσφορά ακινήτων, σε τέτοια επίπεδα, που θα προκληθούν σημαντικές αναταράξεις στην αγορά real estate, που ήδη σήμερα βιώνει σοβαρότατα προβλήματα, λόγω της υπερπροσφοράς.

Σε αυτό το σημείο, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι θα εμφανιστούν τα λεγόμενα distress funds, που παρουσιάζονται πάντα όταν οι αξίες σε οποιοδήποτε κλάδο βρίσκονται στο ναδίρ.

Όμως, «η κατάσταση θα αργήσει πολύ να σταθεροποιηθεί. Το σοκ θα είναι τόσο ισχυρό, που θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να απορροφηθούν όλα αυτά τα ακίνητα και η αγορά να βρει ξανά την ισορροπία της», δηλώνει έμπειρος παράγοντας του real estate.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει