Κάλεσμα για συνεργασίες και επενδύσεις απηύθυνε από τα Σκόπια στους Έλληνες επιχειρηματίες ο υπουργός Ρύθμισης και Βελτίωσης Επενδυτικού Κλίματος της ΠΓΔΜ, καθηγητής Ζόραν Σάπουριτς (Zoran Sapuric). Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η χώρα του επεξεργάζεται την παροχή νέων επενδυτικών κινήτρων, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ήδη από το 2018 κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης, με έμφαση στη στήριξη επενδυτικών εγχειρημάτων υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και επιχειρηματικών εγχειρημάτων, που αποδεδειγμένα δημιουργούν αυξημένο εισόδημα και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να έχει κάλλιστα εναλλακτικές θαλάσσιες οδεύσεις για τα προϊόντα της, π.χ. μέσω Δυρραχίου, αλλά «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένει για τη χώρα το πιο σημαντικό». Κατά τον κ. Σάπουριτς, η ΠΓΔΜ είναι γενικότερα ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις, με στόχο όμως την παροχή ίσων ευκαιριών σε εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Επισήμανε, επίσης, ότι η σημερινή κυβέρνηση θα τιμήσει όλες τις οικονομικές και επιχειρηματικές συμφωνίες, που είχε υπογράψει και συνάψει η προηγούμενη, στην οποία ωστόσο άσκησε έντονη κριτική, λέγοντας ότι το πραγματικό όφελος από τις επενδύσεις που προσήλκυσε στη χώρα είναι πιθανότατα περιορισμένο, καθώς εκτιμάται ότι δαπάνησε περί το 1/3 των εν λόγω ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει οδοιπορικά παρουσιάσεων (road shows), επιδοματικές πολιτικές και διαφημιστικές ενέργειες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.