Με τους εκπροσώπους των θεσμών να παραμένουν στην Αθήνα για 10η μέρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με πολλά θέματα να κλείνουν και ορισμένα σημαντικά, όπως το ύψος του αφορολόγητου και τα εργασιακά να μένουν ανοιχτά.

Η τεχνική συμφωνία δεν έκλεισε αλλά κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για σημαντική πρόοδο.

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι έκλεισε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα χρέη των επιχειρήσεων. Όπως έγινε γνωστό θα «κουρεύεται» σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο ΦΠΑ αλλά όχι και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα και σήμερα Πέμπτη, ενώ νέο ραντεβού αναμένεται στις 14:00 το μεσημέρι ενώ κυβέρνηση και Θεσμοί θα συμμετάσχουν στο EuroWorking Group που θα αρχίσει στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες και θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Κλείνουμε θέματα» επιβεβαίωσε κυβερνητικός παράγοντας μετά από τη νέα μαραθώνια συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε στη 1:10 μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο «έγιναν πολλές συζητήσεις για τα μέτρα – αντίμετρα. Όπως και για το ποια είναι τα θετικά μέτρα είτε στο σκέλος των δαπανών είτε στο σκέλος των εσόδων. Υπάρχει συμφωνία σε σχεδόν όλο το πακέτο των θετικών μέτρων, με 1 – 2 διαφορές, όπως π.χ. πόσο θα κοπεί ο ένας ή ο άλλος φόρος».

Στα εργασιακά, που επίσης συζητήθηκαν, υπάρχουν ακόμη προβλήματα με το ΔΝΤ, ενώ το θέμα του αφορολόγητου δεν έχει συζητηθεί ακόμη.