Τέλη Σεπτεμβρίου το πόρισμα της επιτροπής για τα εργασιακά

Κουκιάδης: Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται στο τέλος της σύνταξής του


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
20:26
16/09/2016
Τέλη Σεπτεμβρίου το πόρισμα της επιτροπής για τα εργασιακά
loading

«Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εργάζεται πυρετωδώς και βρίσκεται στο τέλος της σύνταξης του πορίσματος για τα εργασιακά», ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Κουκιάδης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών διεθνούς συνεδρίου, που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Όπως είπε, το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. «Τα 10 επίμαχα θέματα με τα οποία απασχολείται η Επιτροπή, τα έχουμε επεξεργαστεί και μπορώ να πω ότι σε αρκετά σημεία υπάρχει σύγκλιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Κουκιάδης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι το πόρισμα θα βοηθήσει σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, διευκρινίζοντας ότι η Επιτροπή δεν είναι εντολοδόχος ούτε της κυβέρνησης ούτε των θεσμών. Αντίθετα, όπως σημείωσε, πρόκειται για μία ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία αναζητά τις βέλτιστες πρακτικές.

Για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο καθηγητής είπε ότι η δική του εισήγηση είναι να προηγηθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα των συνδικάτων, σχολίασε ότι, επειδή είναι ένα ζήτημα πολύπλοκο, δεν υπήρξε χρόνος «να το δούμε εκτενώς, διότι κάθε χώρα έχει δική της νομοθεσία, ιδιαιτερότητες, που δεν μπορούν να συγκριθούν με τα χαρακτηριστικά μίας άλλης χώρας». «Άρα, ουσιαστικά ή πρέπει να γίνει μία νέα Επιτροπή ή πρέπει να το διαπραγματευτεί απευθείας η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Ιωάννης Κουκιάδης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει