Εκτενή δημοσιεύματα στις κυριακάτικες εφημερίδες ανέφεραν ότι η εταιρεία δεν έχει πάρει ούτε μία δουλειά στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια.
Μάλιστα, τόνιζαν ότι έχει ήδη πουληθεί το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία της εταιρείας, έχουν απολυθεί σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι και η πολυεθνική με έδρα στη Γερμανία είναι πλέον έτοιμη να αναχωρήσει από την Ελλάδα.
Τα παραπάνω όμως διέψευσε με επίσημη ανακοίνωσή της η Siemens, στην οποία τονίζεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αποχωρήσει ή να αποσύρει τις δραστηριότητες της από την Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για τη Siemens, στην οποία έχουμε παρουσία για περισσότερα από 100 χρόνια».
Επισημαίνεται επίσης ότι «όσο η υπόθεση Siemens παραμένει ανοιχτή στην Ελλάδα, η εταιρία έχει εγκλωβιστεί σε μια αρνητική εικόνα, η οποία επισκιάζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αυτή έχει να προσφέρει».
«Εντούτοις, η συνεργασία που έχει επιδείξει η Siemens για την επίλυση της υπόθεσης, όλο αυτό το διάστημα, αποτελεί απτή απόδειξη ότι επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση των όποιων ανοιχτών ζητημάτων, καθώς και την απρόσκοπτη συνέχεια των δραστηριοτήτων μας στη χώρα» προσθέτει.
Καταλήγοντας υπενθυμίζει πως «ο όμιλος Siemens απασχολεί περίπου 1000 Έλληνες πολίτες, μηχανικούς και εξειδικευμένους εργαζομένους, που εργάζονται για την παροχή κορυφαίων προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες μας».