Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στο Ρέθυμνο, τόσο από πλευράς των εμπορικών καταστημάτων όσο και για τους καταναλωτές.

Το ποσοστό των εκπτώσεων φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και στο 75% της αρχικής τιμής, με την αναγραφή των χαμηλών τιμών στις βιτρίνες, να τραβάει τα βλέμματα των καταναλωτών.

Τον έλεγχο της διαδικασίας των εκπτώσεων έχει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο οποίος ζητάει από τους εμπόρους να αναγράφουν τόσο τις παλαιές τιμές όσο και τις εκπτωτικές για να μπορέσει ο κάθε καταναλωτής να συγκρίνει και να επιλέξει.

Παρά τη χαμηλή κίνηση κατά τη διάρκεια των εορτών οι έμποροι ελπίζουν στην αύξηση της κίνησης στα καταστήματά τους ενώ δεν είναι λίγοι όλοι όσοι επιμένουν στην στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσω των αγορών τους από τοπικές επιχειρήσεις και ελληνικά προϊόντα. Αρκετοί καταναλωτές, δηλώνουν τη δυσχέρεια που τους δημιουργεί η συνέχιση των capital controls αλλά όπως υποστηρίζουν, η συγκεκριμένη εκπτωτική περίοδος είναι μία ευκαιρία για αγορές έστω και συγκρατημένες.

Σχετικά με το ότι υπάρχει και νομοθετικά η δυνατότητα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου να ανοίξουν τα εμπορικά, αρκετοί έμποροι αλλά και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου θεωρούν ότι η Κυριακή της 17ης Ιανουαρίου δε θα διαφέρει από τις άλλες ημέρες, οπότε έχει κατατεθεί η πρόταση τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.