Ελπιδοφόρα και ανοδικά έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο του 2011 για την Abbott παγκοσμίως, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 11% των κερδών ανά μετοχή, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% στα 9,6 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της θετικής απόδοσης από συναλλαγματική ισοτιμία 4,6%.

Παράλληλα, αυξήθηκε το εύρος των προβλεπόμενων κερδών ανά μετοχή για το 2011 σε 4,58 δολάρια έως 4,68 δολάρια (το 2010 ήταν 4,54 δολάρια έως 4,64 δολάρια). Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που παρουσιάζεται στις αναδυόμενες αγορές κατά 23,2% σε σχέση με το 2010 (2,6 δισ. δολάρια) σε όλους τους τομείς προϊόντων της εταιρείας.

Στην κορυφή των πωλήσεων βρίσκεται ο τομέας των εξειδικευμένων Φαρμάκων με αύξηση 13%, ενώ οι πωλήσεις από δραστηριότητες Διαρκούς Ανάπτυξης (Durable Growth) αυξήθηκαν κατά 7,5%, χάρη στη διψήφια αύξηση που κατέγραψαν διεθνώς, οι τομείς των σκευασμάτων διατροφής, των διαγνωστικών μηχανημάτων και φαρμάκων κοινότητας.

Οι πωλήσεις από τις δραστηριότητες καινοτόμων οργάνων/ μηχανημάτων αυξήθηκαν 3,1%, συμπεριλαμβανομένης της διψήφιας αύξησης στον τομέα των Μοριακών Διαγνωστικών Μηχανημάτων (Molecular Diagnostics).

«Η Abbott έχει μια πολύ καλή πορεία παρουσιάζοντας ένα ισχυρό δεύτερο εξάμηνο, καθώς παραμένουμε εντός στόχων για τη διψήφια αύξηση κερδών ανά μετοχή το 2011», δήλωσε ο Miles D. White, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Abbott.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την αύξηση πωλήσεων που έχει καταγραφεί στις αναδυόμενες αγορές, όπως άλλωστε και με την ανάπτυξη του διευρυμένου χαρτοφυλακίου μας, το οποίο περιλαμβάνει εγκρίσεις για νέα προϊόντα, υποβολή αιτήσεων για άδειες από τις κανονιστικές αρχές, και έναρξη νέων κλινικών δοκιμών».