Με κεντρικό σύνθημα «Πληρώνω δίκαια» η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε σήμερα τη νέα της πρωτοβουλία, όπου μέσα από 14 συγκεκριμένες προτάσεις επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους νέους για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας.

Στο Openplace, στα νέα γραφεία της οργάνωσης, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του οικονομικού επιτελείου της Ν.Δ., η ΟΝΝΕΔ επιχείρησε να αναδείξει το αδιέξοδο που οδηγεί την οικονομία μας η υπερβολική φορολόγηση και να προβάλλει την ανάπτυξη ως το μοναδικό μέσο προκειμένου να γεννηθεί η ελπίδα από τους νέους ανθρώπους που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Η Πρωτοβουλία «Συν και Πλην» σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει μια νέα γενιά που σκέφτεται διαφορετικά και καταθέτει τις δικές της προτάσεις απέναντι σε ένα Κράτος που αντί να ανοίγει νέους δρόμους, θέτει συνέχεια καινούργια εμπόδια. Μια γενιά που στόχο δεν έχει να αποτελεί το Κράτος μόνιμο συνοδοιπόρο του, αλλά αρωγό στις προσπάθειες της.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη που οδήγησε την οργάνωση στο σχεδιασμό και υλοποίηση της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας, και παρουσίασε τις προτάσεις. «Ως νέοι Έλληνες, δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια. Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε όσα μας αναλογούν, γιατί πολύ απλά τα αδιέξοδα δεν ταιριάζουν στις Δημοκρατίες. Όμως απαιτούμε να “πληρώνουμε δίκαια”, για όσα δικαιούμαστε. Να αποδίδουμε όσα μας αναλογούν, και να λαμβάνουμε όσα μας αξίζουν. Δε ζητάμε λοιπόν το ανέφικτο, διεκδικούμε όμως το λογικό. Δε μας ταιριάζει να είμαστε μόνιμα στο ΟΧΙ και στο ΔΕΝ, αλλά σε ένα σύστημα που έχει μάθει να μη του χαλάνε την ησυχία. Όλοι εμείς, οι νέοι άνθρωποι, η σημερινή γενιά των απογοητευμένων θέσαμε ως προτεραιότητα ένα και μόνο πράγμα. Να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω. Για να επιτρέψουμε ξανά στους εαυτούς μας, να μπορούν να κάνουν όνειρα. Να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους» είπε.

Τα 14 βασικά σημεία της πρωτοβουλίας «Πληρώνω δίκαια»:
1. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για προσλήψεις νέων εργαζομένων έως 32 ετών.

2. Ένταξη των τιμολογίων ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας στο σύστημα συλλογής αποδείξεων για το αφορολόγητο.

3. Αναστολή της επιβολής ΦΠΑ σε επιστημονικά συγγράμματα, τεχνικά βιβλία και λοιπές πηγές γνώσης για όσο διάστημα ο νέος διατηρεί τη φοιτητική ή σπουδαστική του ιδιότητα, όπως συμβαίνει στη Σουηδία.

4. Διατήρηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής στον εκάστοτε χαμηλό συντελεστή.

5. Μείωση ΦΠΑ στο σύνολο των υπηρεσιών και των προϊόντων που αφορούν τον τουρισμό στο 4.5% έτσι ώστε να υπάρχει ισότιμη φορολογική διαχείριση με τα λοιπά κράτη της ΕΕ. (Αύξηση ανταγωνιστικότητας της Ελλάδος).

6. Στηρίζουμε την επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού, για την απόκτηση πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες για δέκα χρόνια.

7. Ενοποίηση των παροχών και βοηθημάτων που αφορούν πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και αντικατάστασή τους με ενοποιημένο ποσό με εφάπαξ καταβολή στην αρχή του έτους.

8. Κλαδική συμμετοχή* με περίοδο χάριτος όσον αφορά την εθνική συμμετοχή στα κονδύλια του ΕΣΠΑ (2007-2013).

9. Κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, ο οποίος δημιουργεί επιπλοκές και αποτελεί εστία διαφθοράς στις σχέσεις εφορίας και επιχειρηματικής κοινότητας.

10. Αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στο 100% για τους νέους παραγωγούς για χρονικό διάστημα πέντε ετών από την ημέρα εγγραφής τους σε σχετικό ηλεκτρονικό μητρώο που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

11. Ίδρυση ζωνών νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην περιφέρεια, με ταυτόχρονη ένταξη τους στα Τομεακά Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα για τη χρηματοδότηση των υποδομών και της οργάνωσης τους.

12. Απαλλαγή από κάθε φοροεπιβάρυνση της δανειοδότησης / επιχορήγησης σχεδίων νεανικής επιχειρηματικότητας.

13. Απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης και ΦΠΑ για ακίνητη περιουσία που αφορά την άσκηση παραγωγικής δραστηριότητας, νέων αγροτών – εφόσον είναι έως 32 ετών ή μακροχρόνια άνεργοι ή προέρχονται από αστικές περιοχές και μετακινούνται στην περιφέρεια για άσκηση γεωργικής/κτηνοτροφικής δραστηριότητας. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί αρμόδιο ηλεκτρονικό μητρώο.

14. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.