Το «μήλο της έριδος» σε όλη αυτή τη διεθνή επικοινωνιακή κατάρρευση των πάντων στην Ελλάδα δεν είναι άλλο από τις αποκρατικοποιήσεις και το μοίρασμα της πίτας των μοναδικών περιουσιακών στοιχείων που άμεσα θα εκποιηθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Άποψη», τα δεδομένα που θα καθορίσουν το θερμό καλοκαίρι στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων είναι τα εξής. Η πέμπτη δόση του Ιουλίου θα δοθεί, το κράτος δεν θα «κατεβάσει» ρολά, αλλά η Ευρώπη θα ανάψει το πράσινο φως για τα επόμενα 100 δις ευρώ μόνο αν επιτευχθεί πολιτική συναίνεση, υπό τον όρο ότι «κάθε 1 ευρώ αποκρατικοποίησης που θα κάνει στο εξής η Ελλάδα, θα αποδεσμεύει 3 ευρώ βοήθειας από το νέο πακέτο».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι σε αυτό θα υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι για όλους τους τομείς με αιχμή τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες θα τρέξουν από ειδική ομάδα διεθνών έμπειρων παικτών.

Δεν θα πρέπει επίσης να αγνοείται το γεγονός ότι με το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας, οι διεθνείς κερδοσκόποι, που δεν θα εισπράξουν τα χρήματα που έβαλαν σε CDS υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας, θα επιτύχουν με συντονισμένες κινήσεις, μέσω του Χρηματιστηρίου και άλλων συνδυασμένων πιέσεων να χαμηλώσουν πάρα πολύ τις αποτιμήσεις, ώστε να τοποθετηθούν χαμηλά και να θησαυρίσουν.