Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε η ημερίδα «Marfin Shipping Forum» στον Ναυτικό όμιλο Ελλάδος του Πειραιά, από τη Διεύθυνση Διαθεσίμων και Κεφαλαιαγορών της Marfin Popular Bank.

Στην ημερίδα με κεντρικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην ναυτιλιακή αγορά, ομιλητές ήταν ο Mark Jackson, Πρόεδρος του Baltic Exchange και στελέχη της Marfin Popular Bank.

Όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα τόσο της φυσικής αγοράς όσο και της αγοράς ναυτιλιακών παραγώγων. Παρακολούθησαν παρουσιάσεις για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις που επηρεάζουν τις τιμές των πλοίων, των ναύλων καθώς και αναλύσεις για τη σχέση μεταξύ των αγορών εμπορευμάτων και τη διακύμανση των ναύλων.

Ο Πρόεδρος του Baltic Exchange, αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τη δημιουργία πλατφόρμας για την εμπορία ναυτιλιακών παραγώγων απευθείας από τους πελάτες. Παράλληλα, έγινε αναφορά στη διαχείριση «ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου» (Shipping Portfolio) και ανάλυση στρατηγικών διαχείρισης κινδύνων από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου και των ναύλων, με χρήση παραγώγων προϊόντων, από την εξειδικευμένη ομάδα στελεχών του Treasury & Capital Markets του Ομίλου.

Ο Όμιλος Marfin Popular Bank, έχει καθιερώσει μια σειρά συνεδρίων διεθνούς βεληνεκούς, τόσο σε θέματα ναυτιλίας όσο και σε θέματα εμπορευμάτων και κλιματικής αλλαγής. Το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων και Κεφαλαιαγορών της Τράπεζας έχει δημιουργήσει εξειδικευμένο τμήμα για τη διαχείριση των κινδύνων στις αγορές εμπορευμάτων και ιδιαίτερα των πετρελαιοειδών, της ναυτιλίας και των βιομηχανικών ρύπων (CO2), στα οποία προσφέρει πρωτοπόρες επιχειρηματικές λύσεις.