Εντείνεται η οικονομική απομόνωση του Ιράν

Οι Lloyd's σταματούν να ασφαλίζουν τις μεταφορές πετρελαίου στο Ιράν


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:50
12/07/2010
Εντείνεται η οικονομική απομόνωση του Ιράν
loading

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε με νόμο την περασμένη εβδομάδα νέους περιορισμούς για να μειώσει τις εισαγωγές καυσίμων από την Ισλαμική δημοκρατία και αφετέρου να εδραιώσει το κλίμα διεθνούς απομόνωσης.

«Οι ΗΠΑ είναι μια σημαντική αγορά για τους Lloyd's και, σε αναγνώριση αυτού, η εταιρεία δε θα ασφαλίζει ή αντασφαλίζει τη διακίνηση πετρελαίου προς το Ιράν, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Οι Lloyd's θα είναι πάντα σύμφωνος με τις ισχύουσες κυρώσεις» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. McGovern. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες που την υποστηρίζουν πιστεύουν ότι το Ιράν προσπαθεί να κατασκευάσει ατομική βόμβα.

Η Τεχεράνη από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει ως στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το Ιράν αντιμετωπίζει ήδη δυσκολίες στο να εξασφαλίσει εμπορική χρηματοδότηση, καθώς ένας αριθμός πετρελαϊκών εταιρειών, εμπορικών οίκων και άλλων διεθνών εταιρειών έχουν σταματήσει τις συναλλαγές με τη χώρα φέτος φοβούμενοι ότι μπορεί να συνιστά παραβίαση των αμερικανικών περιορισμών.

Πετρελαϊκές εταιρείες δήλωσαν στο Reuters ότι το Ιράν θα αγοράσει το ήμισυ περίπου των εισαγωγών βενζίνης που χρειάζεται τον Ιούλιο από την Τουρκία και το υπόλοιπο από κινέζους πωλητές, καθώς οι περισσότεροι άλλοι προμηθευτές έχουν σταματήσει να πωλούν.

Πηγή: Business Insurance

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει