Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της JPMorgan για τακτικές, που όπως ισχυρίζεται, έχουν στόχο την καταστολή της ανάπτυξης της εταιρείας του.

Όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», ο Χάρης Καρώνης υποστηρίζει ότι η JP Morgan επιχειρεί να μειώσει την αποτίμηση της Viva Wallet, εμποδίζοντας την είσοδό της σε αμερικανικές και νέες ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τους όρους της επένδυσης, ύψους 1 δισ. δολαρίων από τον αμερικανικό κολοσσό στη Viva, η JP Morgan μπορεί να πάρει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής fintech εταιρείας, εάν η αξία της έχει υποχωρήσει κάτω από τα 5 δισ. μέχρι τον Ιούνιο του 2025. H αμερικανική τράπεζα κατέχει μερίδιο 48,5% στη Viva.

Η JPMorgan έχει επίσης καταθέσει αγωγή κατά του Καρώνη για κινήσεις που, όπως υποστηρίζει η τράπεζα, οδηγούν σε «περιορισμό ή παράκαμψη των συμβατικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας ως επενδυτή», σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση της κατάστασης.

Και οι δύο νομικές αξιώσεις κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την Τετάρτη, σημειώνει το δημοσίευμα των FT.