Ιδιαίτερα αισιόδοξα για τον τουρισμό στη χώρα μας είναι τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων για το ερχόμενο έτος. Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο κ. Γιάννης Φώτης, Chief Marketing Officer του ομίλου webhotelier – primalres και αφορούν την εξέλιξη των online κρατήσεων (στις ιστοσελίδες των καταλυμάτων καθώς και των κρατήσεων μέσω των online travel agents), σε δείγμα 7.461 καταλυμάτων ο αριθμός των διανυκτερεύσεων (room nights) μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2023 που αφορούν σε διαμονές εντός του 2024, παρουσιάζει αύξηση 21% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου ετήσιου Travel Tech Forum που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, με θέμα «Knowledge as a catalyst for change» (Η γνώση ως καταλύτης για την αλλαγή), στο οποίο έδωσαν δυναμικό παρών σημαντικοί εκπρόσωποι από το χώρο της Φιλοξενίας. Από το βήμα του φόρουμ, διεθνή στελέχη των ηγετικών εταιρειών Google, TripAdvisor, Booking.com, Expedia, Airbnb και Hotelbeds μοιράστηκαν τις τελευταίες πρωτοποριακές τάσεις του κλάδου, ενώ η Webhotelier – primalres παρουσίασε το ψηφιακό οικοσύστημα υπηρεσιών της.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πάνος Κοντοζαμάνης, «για τον επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό μίας επιχείρησης δεν αρκούν μόνο τα συστήματα αλλά χρειάζεται παράλληλα γνώση, εκπαίδευση, ενημέρωση αλλά και αλλαγή κουλτούρας. Και αυτό επιτυγχάνεται με τεχνογνωσία και καλές πρακτικές τις οποίες θα πρέπει να αναζητήσουμε στο διεθνές περιβάλλον».