Την εκτίμηση ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας της χώρας λέγοντας πως: «Ο κόσμος έχει βαρεθεί εδώ και τρεις μήνες να βλέπει την κυβέρνηση να επιδίδεται σε ένα θέατρο αποπροσανατολισμού. Χθες, ο κ. Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM έδωσε μια συνέντευξη στην οποία υπογραμμίζει ότι το ζητούμενο σήμερα είναι να καλύψουμε την απολύτως χαμένη χρονιά του 2015 ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε το 2017 εκεί που ήμασταν το 2014»

Για την επιλογή του κ. Πολύδωρα τόνισε πως «ο κόσμος θέλει και να πληρώσουν οι καναλάρχες και να έχουμε ένα πλουραλιστικό και ποιοτικό τηλεοπτικό προϊόν. Αυτό για να συμβεί πρέπει να σεβαστούμε το Σύνταγμα, να μελετήσουμε την απόφαση του ΣτΕ όταν αυτή καθαρογραφεί, να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να επικρατήσει ένα πνεύμα συναίνεσης και όχι, να κατασκευάζουμε στοιχεία φθηνής προπαγάνδας. Η πρόταση του κ. Πολύδωρα είναι μια πρόταση αναλώσιμου καμικάζι. Εδώ δεν συμφωνούν ούτε στο ίδιο τους το κόμμα».

Ενώ συνέχισε για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. «Η ΝΔ λέει και αυτή ότι θα καταθέσει την δική της πρόταση νόμου. Γιατί δεν περιμένει να καθαρογράφει πρώτα η απόφαση του ΣτΕ; Να δούμε το σκεπτικό του Δικαστηρίου και να αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε, όπως επιτάσσει η κοινή λογική. Δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ υιοθετούν την λογική του blame game, προσπαθώντας να παίξουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Αυτό όμως είναι λάθος για τη χώρα. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο, απαξιώνεται η πολιτική και δεν βρίσκουμε και λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα ενώ ο τόπος έχει πολύ σημαντικά προβλήματα.»

Τέλος, περί των ιδεών του κ. Πολύδωρα ανέφερε: «Εάν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σας ενοχλεί ότι προτείνετε για την Προεδρεία του ΕΣΡ έναν άνθρωπο ο οποίος στο παρελθόν έχει εισηγηθεί στο κόμμα του την συνεργασία με την Χρυσή Αυγή τότε, πολύ φοβάμαι, ότι δεν εξυπηρετείτε τις αξίες της αριστεράς και τελικώς η πολύ παρέα με τον κ. Καμμένο έχει αλλοιώσει πλήρως τα αντανακλαστικά σας».