Ένα άλογο ξεψύχησε σε χωράφι στην Κίσαμο Χανίων στην Κρήτη, αφού ο ιδιοκτήτης του το ξέχασε δεμένο και χωρίς να του προσφέρει νερό και τροφή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο γείτονες ανέφεραν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι όπου και έγινε η καταγγελία, πως το θηλυκό άλογο ήταν για μέρες δεμένο με σκοινί στο χωράφι σε συνθήκες ακραίας ζέστης, χωρίς να υπάρχει σκιά και χωρίς να έχει πρόσβαση σε νερό και τροφή.

Οι ίδιοι, μάλιστα, προχώρησαν σε καταγγελία όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου που πήγαν στο σημείο, εντόπισαν το νεαρό θηλυκό άλογο νεκρό. Έπειτα από λίγη ώρα εντόπισαν και τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη. Ο άνδρας παραδέχθηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις τελευταίες ημέρες.

Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν ήταν και πεταλωμένο.

Πάντως όπως έλεγαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί. Ο 26 χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου που κρατείται βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και τσουχτερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. Σήμερα (19/7) αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.