Ο ζωολογικός κήπος Ueno Ζοο στο Τόκιο παρουσίασε και επίσημα τις νεότερες προσθήκες του.

Τα γιγαντιαία δίδυμα πάντα που γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο τον Ιούνιο έλαβαν τα ονόματά τους – Lei Lei για το θηλυκό και Xiao Xiao για τον αδελφό της. Επιλέχθηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες προτάσεις που στάλθηκαν από θαυμαστές απ’ όλη την Ιαπωνία.

Τα δίδυμα μικρά, που ήταν ροζ πλάσματα μεγέθους παλάμης όταν γεννήθηκαν στις 23 Ιουνίου, μεγάλωσαν και τώρα έχουν τα μοναδικά ασπρόμαυρα τμήματά τους, με μαύρη γούνα γύρω από τα μάτια, τ’ αυτιά και τα άκρα τους.

Η κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κόικε ανακοίνωσε τα ονόματά τους κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου της. Είπε ότι το όνομα Xiao Xiao σημαίνει «το φως της αυγής που γίνεται πιο φωτεινό» και η Lei Lei απεικονίζει ένα μπουμπούκι που γίνεται ένα όμορφο λουλούδι και αναπτύσσει ένα λαμπρό μέλλον.

«Μαζί, ο Xiao Xiao και η Lei Lei μπορούν να σημαίνουν φωτεινή αυγή που οδηγεί στο μέλλον. Νομίζω ότι τα ονόματά τους έχουν πολύ φωτεινή εικόνα», είπε.

Σε ένα σύντομο βίντεο που έπαιξε η Yuriko Koike, τ’ αδέλφια σε μια βρεφική κούνια αγκαλιάστηκαν, σύρθηκαν αργά και πήγαν για ύπνο. «Αξιολάτρευτο», τόνισε, και έπαιξε το βίντεο δύο φορές.

Όπως και αλλού στον κόσμο, τα πάντα είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Ιαπωνία. Πριν αποφασίσουν τα ονόματά τους, οι αξιωματούχοι του Τόκιο δημιούργησαν ακόμη και μια επιτροπή επιλογής ονόματος.

Για την ακρίβεια αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου και της κυβέρνησης του Τόκιο επέλεξαν τα ονόματα από περισσότερες από 190.000 καταχωρήσεις που στάλθηκαν από όλη την Ιαπωνία και μετά από διαβούλευση με το Εθνικό Πάρκο Giant Panda στην Κίνα, στο οποίο ανήκουν τα pandas. Ξεχώρισαν τις 150 καλύτερες συμμετοχές θαυμαστών και από αυτές κατέληξαν τελικά στα Xiao Xiao και Lei Lei.

Αμφότερα ζυγίζουν περίπου 6 κιλά (13,2 λίβρες) – σχεδόν 50 φορές το βάρος τους κατά τη γέννηση – και έχουν περίπου 60 εκατοστά (2 πόδια) μήκος, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

Η Koike δήλωσε επίσης ότι τα μικρά panda εξακολουθούν να μεγαλώνουν μέσα στο ζωολογικό κήπο, αλλά το ντεμπούτο τους αναμένεται τον Ιανουάριο – όταν και θα συμπληρώσουν τους 6 μήνες ζωής – μαζί με τη μητέρα τους.