Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μειώσει μια πόλη τα καυσαέρια και τις εκπομπές CO2 είναι τα ηλεκτρικά ταξί. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν στην Αμερική, αφού με την υποστήριξη του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ, μέσω της Επιτροπής Μεταφορών, βγήκε στην αγορά, στην περιοχή Bay Area που περιλαμβάνει τις πόλεις του Σαν Φρανσίσκο και του Σαν Χοσέ, ένα ταξί με μπαταρία εναλλασσόμενου ρεύματος.

Σύμφωνα με την εταιρεία Better Place τα ηλεκτρικά ταξί αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο της μετάβασης σε πιο πράσινες πόλεις. Επιπλέον, τα ταξί είναι ιδιαίτερα ορατά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι σε θέση να διαφημίσουν και να ωθήσουν σε υψηλότερα επίπεδα τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων από το ευρύ κοινό της περιοχής Bay Area.

Το πρόγραμμα έχει προϊστορία αφού η Better Place έχει εφαρμόσει πιλοτικά ηλεκτρικά ταξί στο Τόκιο, στο πλαίσιο προγράμματος που υποστήριξε η ιαπωνική κυβέρνηση, από τις 26 Απριλίου. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με την Nihon Kotsu Co, τον μεγαλύτερο φορέα εκμετάλλευσης ταξί του Τόκιο.

Το πρόγραμμα στο Bay Area θα λειτουργεί σε συνεργασία με την Yellow Cab Cooperative and Yellow Checker Cab Inc.
πηγή: greenbusiness