Για τον σεισμό των 5,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε την Πέμπτη (4/3) την Ελασσόνα μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ιταλός καθηγητής Γεωλογίας Φεράρα Ρικάρντο Καπούτο.

«Η περιοχή που ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλία με τα 5,9 ρίχτερ δεν έχει μελετηθεί ιδιαίτερα από τους επιστήμονες και τα ρήγματα δεν είναι χαρτογραφημένα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Γεωλογίας, όπως ανέφερε μαζί με Έλληνες επιστήμονες έχει μελετήσει το ρήγμα του Τυρνάβου όπως επίσης και τα άλλα ρήγματα τα οποία βρίσκονται κοντά στη Λάρισα.

Παράλληλα ο γεωλόγος ο οποίος είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί και άλλος σεισμός με παρόμοιο όμως μέγεθος και όχι μεγαλύτερο.

«Οι σεισμολόγοι δεν αναμένουν μεγαλύτερο σεισμό για παράδειγμα μεγέθους 7 Ρίχτερ» σημείωσε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο Φεράρα Ρικάρντο Καπούτο απάντησε σε ερώτηση αναφορικά με το εάν υπάρχει κίνδυνος για τα σπίτια της περιοχής από νέο σεισμό. «Τα σπίτια τα οποία έχουν ήδη αντέξει και δεν έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς που έγιναν έως τώρα, θα αντέξουν και στο ενδεχόμενο άλλης σεισμικής δόνησης» διευκρίνισε.

Επίσης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να «ξυπνήσουν» άλλα ρήγματα της περιοχής είπε «έχουμε δει σε άλλες χώρες μετά από σεισμούς να ενεργοποιούνται και διπλανά ρήγματα καθώς δόθηκε ενέργεια».

«Ένα ρήγμα κοντά στη Λάρισα είχε ενεργοποιηθεί το 1941» δήλωσε.