Σε βίντεο κατέγραψε το National Geographic τη στιγμή που ένας καρχαρίας 4 μέτρων επιτίθεται και πνίγει μια φάλαινα 10 μέτρων, η οποία μάλιστα ήταν άρρωστη.

Ο βιολόγος Ryan Johnson, που είδε από κοντά την επίθεση, είπε ότι το βασανιστήριο για τη φάλαινα κράτησε 50 λεπτά πριν αυτή ξεψυχήσει. Ο λευκός καρχαρίας ήταν πολύ μεθοδικός καθώς χτύπησε το μεγαθήριο σε κεντρική αρτηρία στην ουρά πριν την παρασύρει στο βυθό και την πνίξει. «Ήξερε ακριβώς πώς να το κάνει» είπε.

Η μεγάπτερη φάλαινα είναι γνωστή για τις επιθέσεις που κάνει στους καρχαρίες γι’ αυτό και η επίθεση αυτή παραξένεψε τους βιολόγους. Ο συγκεκριμένος λευκός καρχαρίας που λέγεται «Helen», χτύπησε τη φάλαινα, την άφησε να εξαντληθεί από την αιμορραγία για 30 λεπτά και μετά της επιτέθηκε ξανά. Ο Johnson ήταν εκεί και συνέχισε να τραβάει βίντεο με drone. Μάλιστα χρειάστηκε να αλλάξει έξι φορές τις μπαταρίες.

Το θηλαστικό βυθίστηκε και δεν βγήκε ποτέ ξανά στην επιφάνεια.

Αυτή είναι η πρώτη καταγεγγραμμένη επίθεση λευκού καρχαρία σε μεγάπτερη φάλαινα, αν και το 2015 20 καρχαρίες έστησαν ενέδρα σε ένα μωρό-φάλαινα του ίδιου είδους

Δείτε το βίντεο: