Η αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα θα μας κάνει πιο… κουτούς

Μπορεί να επηρεάζει την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
17:55
16/05/2020
Η αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα θα μας κάνει πιο… κουτούς
3
loading

Η εξάρτηση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα δεν έχει επίπτωση μόνο στο περιβάλλον, αλλά ίσως και στη συλλογιστική μας ικανότητα.

Αυτό υποδεικνύει μια νέα μελέτη που βρήκε πως οι υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα σε κλειστούς χώρους θα επιδεινώσουν την ανθρώπινη νοημοσύνη ως τα τέλη του αιώνα.

Αυτό το δυσοίωνο αποτέλεσμα μπορεί βέβαια να αποφευχθεί αν μειώσουμε τους ρύπους, μένει να δούμε λοιπόν τι δρόμο θα επιλέξει η ανθρωπότητα.

Ο αέρας με υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα αυξάνει, σύμφωνα με τη μελέτη, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα μας, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα οξυγόνου που φτάνουν στον εγκέφαλό μας.

Κάτι που καταλήγει σε αύξηση της υπνηλίας και των επιπέδων του άγχους, αλλά και δυσχέρειες τελικά στην πνευματική μας ικανότητα.

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα είναι σήμερα υψηλότερα από τα τελευταία 800.000 χρόνια και αν συνεχίσουμε έτσι, το διοξείδιο του άνθρακα θα αγγίξει το 2100 επίπεδα πρωτόγνωρα για τον άνθρωπο.

Αυτό μας λένε οι ερευνητές στη μελέτη τους στο περιοδικό «GeoHealth», πως η πτώση των νοητικών μας λειτουργιών θα είναι αναπόφευκτη. Εκτιμούν μάλιστα πτώση 25% σε βασικές ικανότητες αποφάσεων και μείωση 50% στις περίπλοκες νοητικές λειτουργίες...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Giorgis

  Όχι τόσο κουτούς όσο μας κάνουν οι ρύποι.

 2. avatar Takis T.

  Έτσι εξηγούνται οι ανοησίες που γράφουν στο ΝΒ τα τρολ της ΝΔ.
  Έτσι εξηγείται το αποτέλεσμα των εκλογών που έκανε κυβέρνηση το κόμμα που μας πτώχευσε. Όλοι αυτοί μένουν σε υποβαθμισμένες περιοχές με πολύ καυσαέριο και ρύπανση.
  Αντίθετα ο Κούλης που μένει σε προάστιο έγινε από τίποτα, πρωθυπουργός!

 3. avatar criskalts

  Πλιάτσιιιιιιιιιιιιιιιιιι
  κούτερμαααααααααααν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει