Σε εξέλιξη βρίσκεται στο ζωολογικό κήπο του Ντάλας, στο Τέξας, έρευνα για τη φονική επίθεση του λιονταριού κατά της λέαινας μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Το αρσενικό λιοντάρι άρπαξε από το λαιμό την 5χρονη Johari, η οποία, σύμφωνα με την νεκροψία, πέθανε από τραύματα στο λαιμό και αιμορραγία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ζωολογικού κήπου τα δύο λιοντάρια ζούσαν μαζί ειρηνικά για χρόνια και, όπως είπαν, δεν είχαν ιδέα γιατί το αρσενικό επιτέθηκε στη Johari. Πάντως αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να του γίνει ευθανασία.

Βίντεο που τραβήχτηκε από επισκέπτη δείχνει το αρσενικό λιοντάρι ήρεμο με τα σαγόνια του «καρφωμένα» στο λαιμό του θηλυκού.

«Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως τα λιοντάρια έπαιζαν αλλά έβλεπαν πως το θηλυκό αγωνιζόταν να ξεφύγει», τόνισε στο BBC αυτόπτης μάρτυρας.

Το προσωπικό ασφαλείας απομάκρυνε τους επισκέπτες και στη συνέχεια το αρσενικό λιοντάρι ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα λιοντάρια έδειχναν ανεπηρέαστα. 

«Η  Johari ήταν ένα πολύ αξιόλογο λιοντάρι, όπως και τα υπόλοιπα. Ήταν τρυφερή με τις αδελφές της και συχνά τις φρόντιζε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ζωολογικού κήπου Lynn Kramer. «Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο και πολύ δυσάρεστο περιστατικό. Στα 35 χρόνια που δουλεύω ως κτηνίατρος σε ζωολογικούς κήπους δεν έχω ξαναδεί να συμβαίνει».

Σημείωσε πως τα αρσενικά λιοντάρια μερικές φορές σκοτώνουν άλλα αρσενικά σε συνθήκες ελευθερίας, και μερικές φορές και μικρά, αλλά η επίθεση σε θηλυκό είναι εξαιρετικά σπάνια.