Ένας βρετανός εξερευνητής οδήγησε την ομάδα του στο χαμηλότερο σημείο του δυτικού ημισφαιρίου. Ο 31χρονος Chris Jewell πέρασε επτά εβδομάδες καθοδηγώντας την ομάδα στο σύμπλεγμα σπηλαίων Sistema Huautla στο Μεξικό. Πρόκειται για ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη, τα οποία έχει προσεγγίσει το ανθρώπινο είδος στη Γη.

Οι σπηλιές αυτές βρίσκονται στα βουνά Sierra Mazatec και διαθέτουν 17 εισόδους που οδηγούν σε ατελείωτα μονοπάτια προς το κέντρο των σπηλαίων.

Η ομάδα του Jewell που απαρτίζεται από 40 άτομα από όλο τον κόσμο, κατάφερε, να βουτήξει, να κολυμπήσει και να σκαρφαλώσει στα δύσκολα σημεία του λαβυρίνθου των μαύρων τούνελ.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι η ομάδα αναγκάστηκε να κολυμπήσει στο σκοτάδι για 600 μέτρα σε ένα ποτάμι που είχε βάθος 28 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, η ομάδα δεν είχε ιδέα για το που οδεύει.

Το μέλος της ομάδας Jason Mallinson από το Huddersfield έφτασε το βάθος των 1.545 μέτρων, το βαθύτερο σημείο που έχει φτάσει άνθρωπος στο δυτικό ημισφαίριο και το έκτο βαθύτερο στον κόσμο.

Σκοπός του γκρουπ, ο οποίος και επετεύχθη, ήταν να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 1.484 μέτρων που είχε κάνει μία άλλη ομάδα στις σπηλιές Cheve του Μεξικό.

Πάντως, η εν λόγω εμπειρία απέχει αρκετά από την καθημερινή ζωή του Chris, ο οποίος εργάζεται σε ένα γραφείο συμβούλων λογισμικού στο Manchester. Για την εκδρομή, ο Chris πήρε άδεια άνευ αποδοχών εννέα εβδομάδων.

Ο Jewell δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης: «Δεν ξέρεις τι συμβαίνει μπροστά σου, αλλά ακολουθούσαμε τη ροή του νερού που ξέραμε ότι οδηγεί σε ένα φαράγγι που βρισκόταν επτά μίλια μακριά από μας. Ξέραμε πού πηγαίναμε αλλά δεν ξέραμε τι βρισκόταν μέσα στο δρόμο. Ήταν αυθεντική εξερεύνηση και πραγματικά συναρπαστική».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.