Καρχαρίας – αλεπού ψαρεύτηκε ανοιχτά της Καβάλας

Ξεπερνούσε τα 2 μέτρα και έφτανε τα 200 κιλά - Δείτε το βίντεο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
13:41
07/10/2019
Καρχαρίας - αλεπού ψαρεύτηκε ανοιχτά της Καβάλας
6
loading

Έναν μεγάλο καρχαρία - αλεπού αλίευσαν ψαράδες στην Καβάλα, μόλις 5 μίλια από την ακτή.

Ξεπερνούσε τα 2 μέτρα και έφτανε τα 200 κιλά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που αλιεύεται το συγκεκριμένο είδος στα νερά του βορείου Αιγαίου, όπως γράφει το kavalapost.gr.

Οι καρχαρίες-αλεπούδες είναι γνωστοί και ως αλεποκαρχαρίες, αλεπόσκυλοι και καρχαρίες θεριστές. Είναι μεγάλοι καρχαρίες που βρίσκονται σε εύκρατα και τροπικά νερά ωκεανών σε όλον τον κόσμο.

Αν και περιστασιακά εμφανίζονται στα ρηχά παράκτια ύδατα, είναι κυρίως πελαγικά είδη. Τρέφονται με ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, μαλακόστρακα και σπάνια με θαλασσοπούλια. ​Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ο μεγάλος άνω λοβός του ουραίου πτερυγίου (εξ ου και θεριστής) που το χρησιμοποιεί για να «χτυπά» τα συμπαγή κοπάδια των ψαριών ή ως όπλο για να χτυπάει και να ζαλίζει μεγάλα θηράματα, ενώ δεν θεωρείται επικίνδυνος για τον άνθρωπο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar dkm

  Τελείως ακίνδυνο είδος. Απλά ο ψαράς, έπρεπε να το ψαρέψει για να κάνει τον μάγκα και να πλουτίσει. Όσο για αυτόν που σχολιάζει το βίντεο..ουδέν σχόλιο

  1. avatar ????/

   Μην λέτε ψέματα προσπαθώντας να "ξορκίσετε" το γεγονός. Έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν επιθέσεις αυτού του είδους σε ανθρώπους.

  2. avatar Τεκμηριωμένο;

   Αν πεινάει δηλαδή δεν θα σε δαγκώσει;

   1. avatar Γιώργος Τ

    Όχι , διότι δεν θα θέση τη ζωή του σε κίνδυνο.

 2. avatar Ενδιαφέρον

  Αυτός κολυμπούσε στα νερά του Περσικού κόλπου πρός την πλευρά του Ιράν όταν είδε αυτήν που μοιάζει με την Angelina Jolie του Ιράν και τράπηκε εις άτακτον φυγήν. Μπορεί κανείς να το κατηγορίσει; Εσείς δηλαδή τι θα κάνατε στην θέση του;

 3. avatar Τόνο Μάσας.

  Κρίμα για το θάνατο αυτού του όμορφου πλάσματος της φύσης. Κανείς δεν πρέπει να χαίρεται γι αυτό ούτε να το αναπαράγει και να το επιδείχνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει