Την ώρα που συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν την κλιματική αλλαγή μύθο, αυτή όχι μόνο παραμένει η Νο 1 απειλή του πλανήτη αλλά ενέχει και απτές συνέπειες.

Οικονομικές συνέπειες, καθώς ο κόσμος ετοιμάζεται να χάσει ένα καλό 7% του παγκόσμιου ΑΕΠ, με τις ανεπτυγμένες χώρες να υφίστανται ακόμα μεγαλύτερες απώλειες!

Αυτό μας είπε η έκθεση του Εθνικού Γραφείου Οικονομικής Έρευνας των ΗΠΑ, πως η κλιματική αλλαγή αναμένεται να συρρικνώσει την παγκόσμια οικονομία κατά 7% ως το τέλος του αιώνα.

Οι πλούσιες χώρες μάλιστα, όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, θα απωλέσουν ένα καλό 10% των εθνικών οικονομιών τους αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν σε όρους περιβαλλοντικής καταστροφής.

Όλα τα κράτη του κόσμου πάντως, πλούσια και φτωχά, κρύα και ζεστά, θα υποστούν τις δραστικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής: «Είτε μιλάμε για κρύα είτε για ζεστά κύματα, ξηρασίες, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές, κάθε απόκλιση των καιρικών συνθηκών από την ιστορική νόρμα έχει δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις», σχολίασε σχετικά ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής Οικονομικών του Κέιμπριτζ, Kamiar Mohaddes.

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από 174 χώρες μεταξύ 1960-2014 για να καθορίσει τη σχέση μεταξύ ακραίων καιρικών συνθηκών και οικονομικών δεικτών. Η συνολική θερμοκρασία του πλανήτη αναμένεται να αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου ως το τέλος του αιώνα, επιφέροντας ραγδαίες οικονομικές επιπτώσεις.

Η Ινδία και η Νέα Ζηλανδία θα χάσουν το 10% του ΑΕΠ τους και η Αγγλία το 4%, σημειώνεται ενδεικτικά…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.