Θεσσαλονίκη: Νεαροί εθελοντές καθαρίζουν τη λίμνη Κερκίνη

Πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Ιουλίου ως τις 3 Αυγούστου


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
0:15
19/07/2019
Θεσσαλονίκη: Νεαροί εθελοντές καθαρίζουν τη λίμνη Κερκίνη
1
loading

Πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού της λίμνης Κερκίνης θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Ιουλίου ως τις 3 Αυγούστου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στη λίμνη.

«Η προστασία της λίμνης και ο καθαρισμός της, αποτελούν βασική προτεραιότητα, καθώς η Κερκίνη αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Σέρρες και σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στις Σέρρες, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης. Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του «Οικοπεριηγητή» Γιάννης Ρέκλος, τόνισε ότι το πρωί οι εθελοντές θα προχωρούν στον καθαρισμό της λίμνης και στο υπόλοιπο της ημέρας θα απολαμβάνουν τις ομορφιές του τόπου και τις πλούσιες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη λίμνη.

«Δυστυχώς και φέτος τα σκουπίδια στη λίμνη είναι πολλά και καταλήγουν στην Κερκίνη από τη γειτονική Βουλγαρία μέσω των παραποτάμων. Είναι ένα σοβαρό θέμα που προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε όπως μπορούμε. Η συγκεκριμένη δράση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο πέρσι μαζέψαμε συνολικά 600 σακούλες σκουπιδιών» επισήμανε ο κ. Ρέκλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μπραβο παιδια!

    Αξιζει τον κοπο αυτο το υπεροχο μερος! Η πανεμορφη φυση θα σας ανταμειψει!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει