Μπορεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία να δοκιμάζεται από την κρίση, αλλά η βιομηχανία της γούνας από μινκ στη Δανία, γνωρίζει άνθηση.

Παρά την κατακραυγή στη Δύση σχετικά με τη χρήση γούνας, Κίνα και Ρωσία έχουν επιδοθεί σε έναν ακήρυχτο αγώνα για το ποια θα επικρατήσει στην κατανάλωση γούνας. Αυτές οι δύο χώρες είναι άλλωστε και οι βασικοί πελάτες της δανέζικης βιομηχανίας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία δημοπρασίας γούνας στον κόσμο, Kopenhagen Fur, που εδρεύει στη Δανία, παράγει σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς μινκ. Παρόλα αυτά, η εταιρεία μόλις και μπορεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τη διογκούμενη μεσαία τάξη της Κίνας, που αναζητεί τέτοιου τύπου πολυτελή προϊόντα.

Ενδεικτικό είναι, ότι ένα τρίτο των εξαγωγών της Δανίας στην Κίνα, είναι τα μινκ. Μάλιστα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα της φετινής χρονιάς, έδωσαν μια επιπλέον ώθηση στην αγορά γούνας.

Η Kopenhagen Fur διοργανώνει δημοπρασίες 5 φορές το χρόνο. Πουλάει δέρματα αξίας που ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ σε μόλις 5 μέρες, που σημαίνει περίπου 1.500 ευρώ ανά δευτερόλεπτο!

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις φάρμες εκτροφής μινκ και των προϊόντων γούνας…