Η σταδιακή μείωση των τιμών του όζοντος αναμενόταν στην Αττική, από αργά το απόγευμα, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ και ενώ νωρίτερα, κατά τις μεσημβρινές ώρες, καταγράφηκαν τιμές – ρεκόρ φθάνοντας στο σταθμό των Θρακομακεδόνων τα 343 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με βάση τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας και ενώ το όριο συναγερμού είναι τα 240 μικρογραμμάρια.

Συγκεκριμένα, οι τιμές εμφανίζουν ήδη πτωτικές τάσεις με το σταθμό των Θρακομακεδόνων στις πέντε το απόγευμα να ανακοινώνει 270 μικρογραμμάρια και της Λυκόβρυσης 193 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ μία ώρα νωρίτερα οι τιμές ήταν στα 313 και τα 265 μικρογραμμάρια αντίστοιχα.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προφύλαξη του πληθυσμού καλεί, με ανακοίνωσή του, τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Ενώ, συνιστά στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.