Η αλήθεια είναι ότι οι πολικές αρκούδες δεν κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου, απλά πρόκειται για ένα νέο βίντεο της Greenpeace προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την κατάσταση στην Αρκτική και για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στα ζώα που ζουν εκεί.

Το βίντεο, το οποίο συνδυάζει τη μουσική των Radiohead και τη φωνή του ηθοποιού Jude Law, παροτρύνει τον καθένα μας να συμμετάσχει στην εκστρατεία της οργάνωσης «Σώστε την Αρκτική» και να βοηθήσει τις πολικές αρκούδες πριν χάσουν το σπίτι τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η WWF εξηγεί: «Η κλιματική αλλαγή, που οδηγεί στο λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, είναι η βασική απειλή για τις πολικές αρκούδες. Παρόλο που αυτές οι αρκούδες δεν είναι στην κόκκινη λίστα με τα είδη υπό εξαφάνιση, οι πολικές αρκούδες βρίσκονται στην κατηγορία των “ευάλωτων” ζώων. Αυτή η κατηγορία βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού του είδους της τάξης του 30% μέσα σε 45 χρόνια».

Σύμφωνα με τη WWF, η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε κανιβαλισμό ανάμεσα στο είδος, γεγονός που επιβεβαιώνεται από περιστατικά του περασμένου χρόνου, όταν μία πολική αρκούδα έφαγε μία μικρότερη στην Αρκτική.