Βουνά από σκουπίδια και δεκάδες άλλα αντικείμενα «κοσμούν» τους δρόμους της Αίγινας. Στους κάδους απορριμμάτων έχουν… φωλιάσει μπάζα, χόρτα, ψυγεία, ξεσκισμένα στρώματα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

«Δεν πρόκειται για υγρά σκουπίδια αλλά για αδρανή», λέει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Σακκιώτης. Και περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Αίγινα. «Εμείς στην Αίγινα έχουμε ένα σταθμό μεταφόρτωσης. Ο σταθμός μεταφόρτωσης δεν είναι πολύ μεγάλης έκτασης. Έχουμε απέναντί μας την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τη Δασονομία. Δηλαδή, υπάρχει ένας γενικός αποκλεισμός από μια τέτοια δυνατότητα. Τα σκουπίδια μαζεύονται κανονικά». Και τονίζει: «Είμαστε το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που μεταφέρουμε σκουπίδια. Συνταξιδεύουν επιβάτες και σκουπίδια».

Ο κ. Σακκιώτης αναφέρεται και στο γεγονός ότι μπορεί να έχουν προσληφθεί άτομα στον τομέα καθαριότητας αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν αναλάβει εργασία. «Έχουν προσληφθεί άτομα και δεν μας επιτρέπουν να τα χρησιμοποιήσουμε. Τα γιατί άγνωστα», συνεχίζει.

Αναφέρεται πάντως και στο πρόβλημα που σημειώθηκε τον τελευταίο καιρό με τις διακοπές νερού. Και λέει χαρακτηριστικά: «Είμαστε το μοναδικό νησί που μεταφέρουμε σκουπίδια και νερό», γι’ αυτό το λόγο ζητά να βρεθεί λύση στο θέμα του σχεδιασμού της νησιωτικής πολιτικής.

Ακούστε τι είπε ο δήμαρχος Αίγινας