Η οργάνωση Greenpeace ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να στείλει σήμερα ένα ερευνητικό σκάφος στην εξέδρα άντλησης φυσικού αερίου της εταιρείας Total, στη Βόρεια Θάλασσα, όπου από την περασμένη Κυριακή παρατηρείται σημαντική διαρροή αερίου στη θάλασσα.

«Λόγω της πολιτικής ανεπαρκούς πληροφόρησης της Total, η ανεξάρτηση οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος αποφάσισε να μεταβεί επί τόπου για να εξετάσει την κατάσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Greenpeace.

Η οργάνωση σκοπεύει να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες ενώ οι ειδικοί που θα επιβαίνουν στο πλοίο θα κάνουν μετρήσεις στην ατμόσφαιρα και στο νερό για να καταγράψουν τα επίπεδα ρύπανσης. Θα επιχειρήσουν επίσης να εντοπίσουν το σημείο της διαρροής, χάρη σε μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας, ώστε να επαληθεύσουν τις ανακοινώσεις της Total.

Η εξέδρα, όπου εργάζονταν περισσότερα από 200 άτομα, έχει εκκενωθεί πλήρως από την Δευτέρα και γύρω της έχει δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης της ναυσιπλοΐας καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης από τη διαρροή που, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, είναι το σοβαρότερο ατύχημα που έχει σημειωθεί στη Βόρεια Θάλασσα την τελευταία δεκαετία.