Μια ερασιτέχνης φωτογράφος, σε ένα ταξίδι που οργάνωσε για να ανεβάσει το ηθικό της, λίγες μέρες αφού έχασε τη δουλειά της, ήταν στην ευχάριστη θέση να συλλάβει στο φακός της το Βόρειο Σέλας, στη πλήρη δόξα του.

Η Ανίτα Νίκολσον, τράβηξε τις φωτογραφίες ανήμερα των 39ων γενεθλίων της, σε ένα απόμακρο σκωτσέζικο νησί. Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο είναι σπάνια ορατό από τη Βρετανία.

Η ερασιτέχνης φωτογράφος επισκέφτηκε το νησί Eigg, το οποίο βρίσκεται στη δυτική ακτή της Σκοτίας. Σκόπευε να φωτογραφίσει το γραφικό ηλιοβασίλεμα, ωστόσο έμεινε έκπληκτη όταν αντίκρισε τα εκθαμβωτικά χρώματα του φαινομένου Aurora Borealis.

«Αρχικά δεν μπορούσα να διακρίνω το φαινόμενο, μέχρι που κοίταξα τις φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο και ειδικότερα στη Βρετανία», αναφέρει η φωτογράφος.

Το Βόρειο και το Νότιο Σέλας προκαλείται από τις ηλιακές εκλάμψεις, οι οποίες μέσω της ραδιενέργειας φτάνουν στη Γη, ταξιδεύοντας με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 93.000.000 μίλα/ώρα. Στη συνέχεια, οι ακτίνες αντιδρούν με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, παγιδεύοντας τα ιονισμένα ηλιακά σωματίδια, και προκαλείται το εκθαμβωτικό φαινόμενο Aurora Borealis.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα η NASA δημοσίευσε ένα εκπληκτικό βίντεο, παρουσιάζοντας το Βόρειο Σέλας κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Παρακολουθείστε το σπάνιο φαινόμενο…