Δεν είναι μυστικό πως οι φάλαινες έχουν αυξημένη νοημοσύνη, φαίνεται ωστόσο πως μοιράζονται ακόμα περισσότερα πράγματα με εμάς τους ανθρώπους, όπως την αξία της ζωής.

Μια μεγάπτερη φάλαινα έσωσε λοιπόν τη θαλάσσια βιολόγο Nan Hauser από τις αδηφάγες ορέξεις ενός καρχαρία, σπρώχνοντάς τη με το κεφάλι και το στόμα της. Ακόμα και εντελώς έξω από το νερό την έβγαλε κάποια στιγμή!

Η φάλαινα ήξερε πως σε κείνα τα νερά σουλάτσαρε ένας καρχαρίας τίγρης, κι έτσι δεν έχασε στιγμή: προστάτευσε τη Nan με το πτερύγιό της και δεν την άφησε στιγμή από τα μάτια της.

Η 63χρονη θαλάσσια βιολόγος μάς λέει πως το βίντεο λειτουργεί ως απόδειξη για την ενστικτώδη αυτή φύση της φάλαινας να προστατεύει τα άλλα είδη ζωής, ακόμα και τον άνθρωπο.

fd

Τον καρχαρία τον βλέπουμε φευγαλέα σε μια στιγμή του υλικού, αν δεν ήταν όμως η πελώρια φάλαινα, τότε ίσως αποτελούσε κίνδυνο για τη Nan και την ομάδα της. Η ίδια δήλωσε μάλιστα πως υπήρχε και δεύτερη φάλαινα παρούσα, η οποία επέβλεπε την όλη διαδικασία και πλεύριζε τον καρχαρία για να τον απομακρύνει.

«Δεν ήμουν σίγουρη τι σκάρωνε η φάλαινα όταν με προσέγγισε και δεν σταμάτησε να με σπρώχνει για 10 λεπτά. Που έμοιαζαν με ώρες … Έχω περάσει 28 χρόνια υποβρυχίως με φάλαινες», δηλώνει η επιστήμονας, «και δεν έχω συναντήσει ποτέ τόσο αποφασισμένη και επίμονη φάλαινα να με βάλει στο κεφάλι της, στην κοιλιά της, την πλάτη της και, περισσότερο απ’ όλα, να προσπαθεί να με κρύψει στο θωρακικό πτερύγιό της»…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.